Instagram Блог SMM - Соціальні медіа

Як зробити карусель в Instagram: приклади та способи

Коваленко Марія 

Карусель в Instagram – функція, що дозволяє розмістити в один пост від двох до десяти фотографій або відео, що послідовно йдуть.

Із загального виду стрічки пости-каруселі вибиваються за рахунок значка – два прямокутники, накладені одна на одну. А коли відкрито саму публікацію, зверху позначається, яке за рахунком фото в Інстаграм переглядає користувач.

Карусель серед інших публікацій

ЯК ОПУБЛІКУВАТИ КАРУСЕЛЬ

Оформити пост з кількома фотографіями або завантажити панораму для instagram трохи моторошніше, ніж викласти звичайну публікацію. Але я вас не кину! Ловіть інструкцію.

1. З телефону

Додавання фото та редагування

Все починається як завжди: тисне звичний “плюсик” для публікації одного фото. А ось далі йдете таким шляхом: додаєте кілька фото в тому порядку, в якому вони повинні стояти в каруселі після публікації (клікаєте та утримуєте перше фото, програма автоматично включить режим “додати кілька”).

Фото вибрали, натиснули “Далі”, тепер редагуйте. Можна поставити один фільтр для всієї публікації, а можна попрацювати над кожним файлом, натиснувши на значок у нижньому лівому куті фотографії або відеозапису. Ну і потім все знову банально досі – пишете текст для посту, хештеги та інше (докладніше тут). Ви чудові!

2. З комп’ютера

Браузерна версія за задумом розробників не дозволяє додати фото до облікового запису, в ній можна лише переглядати стрічку, ставити лайки і робити інші дії по відношенню до чужих публікацій.

Але я розповім, як зробити карусель в інстаграмі з комп’ютера. Наприклад, встановити розширення (User-Agent Switcher for Chrome або аналоги), а також використовувати функції емуляції пристроїв у браузері Chrome (Додаткові інструменти -> Інструменти розробника).

Функція емуляції пристроїв

Тут Вам потрібно вибрати пристрій, з якого публікується фото. Подальші дії відображатимуться у вікні ліворуч. Загалом вони повторюють те, що робиться на реальному смартфоні.

ЯК ЗРОБИТИ ПАНОРАМУ ДЛЯ ІНСТАГРАМ

Цей момент вартий окремої уваги. Чи бачили у стрічці гарні фотки архітектури чи природи, які гортаєш у каруселі, а вони виглядають, як одне безшовне фото? Ось так виглядає панорама в інстаграмі.

Щоб завантажити панораму в інстаграм , потрібно розрізати знімок на кілька частин і опублікувати їх по порядку.

Скільки фото міститься в один пост? Не більше 10 файлів, тому потрібно розділити знімок на 2-10 частин. Як розрізати панораму? У цьому Вам допоможуть редактори (типу Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Pixelmator) або спеціальний додаток PanoramaCrop for Instagram та його аналоги.

Створення панорами у програмі PanoramaCrop for Instagram

Після цього частини панорами потрібно зберегти як окремі знімки та переслати їх на смартфон. А потім просто вибрати фрагменти знімка по порядку в галереї та опублікувати (також, як звичайну карусель із телефону чи комп’ютера). В результаті користувач зможе перегортати безшовне фото.

Публікація панорами

КРЕАТИВНІ ПРИКЛАДИ КАРУСЕЛІ

Користуватися каруселлю в Інстаграмі можна не тільки для розваги або з метою виділитися. Вона може добре допомогти у різних сферах діяльності.

1. Промисловість краси. Майстрам б’юті-сфери, що ведуть профіль в Інстаграм, карусель допоможе показати зовнішність моделі до та після їхньої роботи.

Передача перетворення

2 . Дизайн . У карусель можна оформити панорамний знімок результату ремонту, показати типові помилки у проектуванні інтер’єру, а також розмістити поради та рекомендації.

Демонстрація оздоблення квартири

3. Демонстрація відгуків. В одному пості можна розмістити фото продукту, фото складу та думку про нього.

Опис продукту

4. Публікація чек-листів та гайдів. Такий контент справді зручно викладати у вигляді каруселі.

Чек-лист з приготування

5. Презентація товару . Пост з каруселлю допоможе показати товар з усіх боків, виділяючи на фото якісь деталі.

Показ товару з різних боків

6. Фоторепортаж . Використовуючи карусель, можна викласти цілий фотозвіт з місця подій, привертаючи увагу користувачів та показуючи продовження.

Жива розповідь про подію

ЧАСТІ ПИТАННЯ

Ну, наче все розповіла. Упс!.. Залишились питання? Відповідаю! Тільки на найпопулярніші, бо місця не вистачить

1. Чи можна додати прямокутне фото в карусель?

Так можна. Користувач сам вибирає орієнтацію фото. Щоправда, у профілі відображатиметься квадратне прев’ю. А ось у стрічці можна буде побачити фото так, як його опублікував власник облікового запису.

2. Як видалити фото з публікації?

Видалити або додати фото з вже опублікованої каруселі у стандартному функціоналі програми неможливо.

3. Як завантажити фото з каруселі?

Завантажити фото з публікації в додатку не можна, можна зробити скріншот. У браузерній версії з комп’ютера можна натиснути на фотографію правою кнопкою миші та вибрати “Зберегти як…”.

4. Чи можна зробити ріпост каруселі?

Функціонал Instagram не передбачає такої можливості. Для цього можна використовувати інші програми: Repost for Instagram, Repost Photo & Video для InstagramRepost via Instant, Repost for Instagram — Regrann, EzRepost+.

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

Хоча у каруселі є свої недоліки (статистика не доступна для кожного фото, коментувати можна тільки весь пост і не всі гортають до кінця), це все ж таки прикольний спосіб заявити про себе і свій продукт. Вдалих публікацій!

Recommended Posts

Facebook Блог SMM - Соціальні медіа

Як поміняти мову в месенджері

Змінити мову в месенджері можна кількома способами, залежно від того, який пристрій ви використовуєте: На телефоні Android: iOS: На комп’ютері Після того, як ви зміните мову, месенджер буде перезапущений, і всі меню та повідомлення будуть відображатися обраною вами мовою. Кілька додаткових порад, як змінити мову в месенджері Сподіваємося, ця стаття допомогла вам змінити мову в […]

Коваленко Марія 
Instagram Блог SMM - Соціальні медіа

Як створити групу в Інстаграмі

Давайте розглянемо процес створення та ефективного керування групою в Instagram. Ця платформа не лише призначена для публікації фотографій і відео, але й створює можливості для взаємодії з вашою аудиторією. Створення групи є відмінним способом посилити свою присутність на цій соціальній мережі та зробити ваш контент більш цікавим і привабливим. Перш ніж ми розглянемо подробиці, давайте […]

Коваленко Марія 
Facebook Блог SMM - Соціальні медіа

Як подивитися підписників сторінки в Фейсбук

Цією простою інструкцією ви дізнаєтеся, як переглянути список всіх підписників на вашій сторінці у Facebook. Ми також пояснимо, чому деякі користувачі можуть не відображатися в цих списках. У Facebook існують два типи зв’язку із сторінкою: “вподобання” і стеження. Ось їх коротке пояснення: 1. З допомогою меню “Підписники”: 2. З допомогою розділу “Статистика”: 3. З допомогою […]

Коваленко Марія 

Leave A Comment