Facebook Блог SMM - Соціальні медіа

Як створити сторінку у Фейсбуці з комп’ютера та телефону: інструкція

Коваленко Марія 

Фейсбук стає все популярнішою соціальною мережею. Щороку додаються нові користувачі у Фейсбуці. Саме час зареєструватися та приєднатися до спілкування 🙂

Важливі моменти

Мати сторінку у Фейсбуці доводиться не лише тим, хто просто хоче там спілкуватися, а й тим, хто завів бізнес-аккаунт в Інстаграмі. Їм треба зв’язати свою сторінку з Фейсбуком, звідси і починається нескладний шлях реєстрації. Крім того, Фейсбуком користуються підприємці та різні фахівці. Щоб приєднатися до цієї бізнес-спільноти, спілкуватися, шукати партнерів та клієнтів, а також просувати свій бізнес, необхідно мати обліковий запис у соцмережі.

Але варто пам’ятати і про те, що не всім видам бізнесу потрібно мати сторінки в соцмережах. Крім того, потрібно враховувати, у якій соцмережі краще просувати свій бізнес. 

Перед реєстрацією – пара важливих нюансів:

  • весь процес реєстрації повністю безплатний;
  • на момент створення сторінки новому користувачеві має бути не менше 13 років;
  • знадобиться особистий email або номер мобільного телефону;
  • Після створення сторінки потрібно буде оформити особистий профіль.

Як створити сторінку у Фейсбуці з комп’ютера

Спочатку потрібно відкрити сторінку соцмережі. Можна написати в рядку адреси www.facebook.com або просто знайти соціальну мережу в будь-якій пошуковій системі, наприклад, за допомогою Google.

Усіх, хто не має акаунту у Фейсбуці, соцмережа відправляє на сторінку реєстрації. Щоб цей процес не займав багато часу, варто заздалегідь підготувати свій e-mail або перевірити заряд на телефоні.

Головна сторінка виглядає так:

Заповнюємо всі поля та вигадуємо пароль
Заповнюємо всі поля та вигадуємо пароль

ПІБ, пошта або телефон

Краще писати реальні ім’я та прізвище – в окремих випадках Фейсбук може заморозити підозрілий обліковий запис. Щоб його розблокувати, доведеться сфотографувати паспорт, щоб підтвердити реальну особу власника. А якщо дані паспорта та ПІБ на сторінці будуть розходитися, то соцмережа може не повернути сторінку в активні.

Сама соцмережа рекомендує реєструватися під реальними іменами, а не під вигаданими, мотивуючи це тим, що всім більше подобається спілкуватися з реальними людьми.

Вказувати доведеться електронну пошту чи номер мобільного телефону. Вказуйте те, до чого є постійний доступ, щоб легко відновити сторінку у випадку, якщо забудете пароль.

Якщо вибрали електронну пошту, то вводити її доведеться двічі, щоб створити сторінку у Фейсбуці. Пошта повинна співпадати, інакше сторінка видасть повідомлення про помилку.

Вказувати треба реальну пошту і без зірочок, як при реєстрації на інших сервісах, на неї прийде лист з підтвердженням
Вказувати треба реальну пошту і без зірочок, як при реєстрації на інших сервісах, на неї прийде лист з підтвердженням

Якщо в планах реєструватися за номером мобільного телефону, потрібно вказувати власний номер, до якого в даний момент є доступ. На нього прийде смс із кодом для підтвердження. Якщо цей код не ввести в поле, то реєстрація не пройде.

Пароль

Нижче – рядок «Новий пароль». Потрібно вигадати досить складний пароль, який забезпечить потрібний рівень безпеки акаунта. Якщо пароль буде занадто простим, його легко зламати. Але й забувати його не варто, інакше щоразу доведеться проходити через процедуру відновлення. Найкраще записати пароль або використовувати таке поєднання букв та цифр, яке точно не забудеться.

Яким може бути пароль:

  • довгим – кількість символів має бути не менше ніж 6, краще більше 10;
  • комбінованим – можна поєднувати літери латинського алфавіту, деякі розділові знаки та цифри.

Деякі браузери пропонують свої свіжозгенеровані паролі. Вони максимально безпечні та ніде не повторюються. Але запам’ятати таку майже неможливо, краще записати. Ще можна скористатися будь-яким розширенням для браузера, яке зберігатиме всі паролі.

Наприклад, браузер Microsoft Edge пропонує нові паролі сам
Наприклад, браузер Microsoft Edge пропонує нові паролі сам

Дата народження та стать

Нижче потрібно вказати день народження. Це просто, але пам’ятайте, що якщо особі не виповнилося 13 років, система не дасть створити сторінку у Фейсбуці.

Вибирати підлогу тепер цікавіше, ніж раніше. Якщо до цього можна було вибирати між чоловіком і жінкою, то тепер будь-який користувач може вибрати пункт «Інше», якщо не хоче розголошувати свою стать або не згоден з наявними варіантами.

Після вибору всіх параметрів натискаємо кнопку «Реєстрація»
Після вибору всіх параметрів натискаємо кнопку «Реєстрація»

Коли новий користувач натисне на “Реєстрацію”, система надішле код підтвердження на вказану пошту або номер мобільного телефону. Потрібно просто ввести цей код у поле. Якщо він не надходить, перевірте інформацію – у вказані дані могла закритися помилка. У разі потреби можна клацнути на «оновити контактні дані» та ввести пошту або телефон знову.

Якщо минуло достатньо часу, але код все ще не прийшов, можна надіслати листа або повідомлення наново
Якщо минуло достатньо часу, але код все ще не прийшов, можна надіслати листа або повідомлення наново

Зазвичай на доставку коду потрібно близько хвилини, але в деяких випадках процес очікування розтягується. Повторне лист часто вирішує проблему.

Іноді лист потрапляють до папки «спам», не забудьте перевірити і там
Іноді лист потрапляють до папки «спам», не забудьте перевірити і там

Мені лист прийшов тільки з другого разу і потрапив до папки «спам».

Коли код буде введено у спеціальне поле, кнопка “Продовжити” стане активною. Кликаємо на неї.

Фейсбук надсилає підтвердження та нагадує, яку пошту чи телефон тепер використовувати при вході на сайт
Фейсбук надсилає підтвердження та нагадує, яку пошту чи телефон тепер використовувати при вході на сайт

Отже, ми підтвердили обліковий запис, при кожному вході на сайт потрібно буде вводити цю пошту або телефон.

Система рекомендує зберегти пароль, як у ВКонтакті, але це необов'язково
Система рекомендує зберегти пароль, як у ВКонтакті, але це необов’язково

Готово, особиста сторінка створена та готова до використання. Тепер варто заповнити інформацію про людину та можна користуватися.

Як створити сторінку у Фейсбуці з телефону

Цей процес такий самий простий, як створення сторінки з комп’ютера. Щоб створити сторінку, можна завантажити програму або відкрити сайт у мобільному браузері. У другому випадку процес створення сторінки нічим не відрізняється від створення з комп’ютера, тому ми розглянемо, як створити нову сторінку на Facebook через офіційний додаток Facebook.

Спочатку завантажуємо програму в магазині Google Play, якщо у вас телефон на Андроїді, або в App Store, якщо телефон на iOS. У деяких моделях телефону ця програма встановлена ​​відразу після першого завантаження пристрою.

Потім відкриваємо його та починаємо процес реєстрації. У першому вікні система запропонує зареєструвати нову сторінку у Фейсбуці.

Програма запитує дозвіл перед початком встановлення
Програма запитує дозвіл перед початком встановлення

Створення облікового запису триватиме лише кілька хвилин.

Вказуємо ПІБ та дату народження
Вказуємо ПІБ та дату народження

Якщо вказати дату народження, при якій користувачеві менше 13 років, система не дозволить пройти далі, потрібно буде вказувати інший вік.

Вибираємо підлогу та вигадуємо пароль
Вибираємо підлогу та вигадуємо пароль

Програма Фейсбука збереже пароль з дозволу користувача, щоб кожного разу не вимагати його при вході. Потім просто приймаємо умови використання та користувальницьку угоду. Готово. Особиста сторінка готова до використання.

Як створити сторінку у Фейсбуці без номера телефону

У Facebook можна легко створити сторінку, не маючи при цьому вільного номера телефону. Достатньо вбити під час реєстрації пошту замість телефону.

Пошту доведеться вводити двічі, перевірте правильність введення
Пошту доведеться вводити двічі, перевірте правильність введення

В іншому реєстрація проходить так само, як і у випадку, якщо використовується мобільний – надходить код, його вводять у спеціальне поле та підтверджують реєстрацію. Сторінкою можна скористатися. Варто одразу додати фото профілю та вказати інформацію, щоб соцмережа не вважала сторінку підозрілою. Чому її можуть заморозити – нижче.

Чому сторінку заблокували одразу після реєстрації

Ми розібралися, як створювати нову сторінку у Фейсбуці. Але іноді відбувається так, що нову, тільки створену сторінку соцмережа вже вважає підозрілою та блокує.

Буквально протягом півгодини з моменту реєстрації сторінка Фейсбука вже заморожена
Буквально протягом півгодини з моменту реєстрації сторінка Фейсбука вже заморожена

Здається, що це дивно, адже обліковий запис не встиг зробити нічого протизаконного. Насправді є кілька вагомих причин.

Чому можуть заморозити сторінку:

  • З одного IP зареєстрували кілька акаунтів . Якщо ви створюєте різні сторінки з одного комп’ютера, навіть використання різних браузерів не завжди допомагає. Обліковий запис можуть заблокувати, адже комп’ютер один. Тому створювати родичу нову сторінку краще з його мобільного пристрою.
  • З нової сторінки почався спам . Наприклад, якщо користувач, який щойно зареєструвався, почав багато писати людям, які не перебувають у списку його друзів.
  • Спам у коментарях . Новий користувач багато коментує різні записи і вставляє посилання на сторонні ресурси. Навіть гіперсуспільні люди не біжать у коменти відразу після реєстрації.
  • Некоректна інформація у профілі . Якщо в якості особистої інформації вказані хибні дані, сторінка буде заморожена. Коли користувач представляється Брітні Спірс або Володимир Ленін, після чого йде організовувати революцію, Фейсбуку це не подобається. Вигадані персонажі теж під підозрою – незрозуміло, що від них чекати.
  • Постійна зміна даних . Якщо користувач змінює кілька разів підлогу у профілі, ім’я, вік або іншу інформацію, то система вирішить, що це бот чи підозріла людина. Адже дивно, коли людина не може визначитись, чоловік він, жінка чи інше. Сумніви у віці також підозрілі.
  • Скарги від інших користувачів . Так само, як в інших соцмережах та багатоквартирних будинках, скарги від інших осіб тягнуть за собою санкції. У цьому випадку обліковий запис може бути заблокований без права на відновлення.
  • Пости, що порушують правила соцмережі . Фейсбук має правила, порушувати які не рекомендується. Інакше заблокують. Почитати їх можна у угодах, які система пропонує прийняти перед реєстрацією.

Найчастіше блокують сторінки саме з цих причин. Але навіть якщо сторінку було заморожено, користувач має можливість оскаржити це рішення, написавши на підтримку. Потрібно буде надати номер телефону, а в деяких випадках – фото паспорта.

І пам’ятайте, якщо сторінка буде підозрілою, а люди почнуть відписуватися від вас, то це теж може стати причиною блокування. У Фейсбуці іноді публічно чистять френд-листи, адже понад 5000 людей у ​​друзях не можна тримати. 

Проблеми з реєстрацією у Фейсбуці

При спробі створення нової сторінки іноді виникають проблеми. Розберемо основні.

Невідома мова

Якщо з якоїсь причини сторінка провантажилася, а всі слова не знайомі, то внизу сторінки можна змінити мову сайту на зрозумілу – російську, англійську чи іншу, якщо так буде зручніше. Якщо немає потрібної мови, то справа є знак “+”, його можна натиснути, щоб вибрати іншу мову.

Якщо рідна мова російська, то рекомендуємо все ж таки на ній проходити реєстрацію
Якщо рідна мова російська, то рекомендуємо все ж таки на ній проходити реєстрацію

Пошта не збігається

При введенні електронної пошти вручну в обидва поля є ризик, що в одному із рядків користувач помилиться і внесе не ту літеру, яку потрібно. Достатньо уважно перевірити, що введено в одному рядку і що – в іншому.

Пошту потрібно уважно перевіряти, навіть якщо рядки збігаються між собою, адже якщо вказати її неправильно, то лист з кодом для підтвердження не дійде до адресата.

Фейсбук не приймає телефон/пошту

Якщо при реєстрації Фейсбук відмовляється приймати мобільний телефон або електронну пошту, то, швидше за все, ці дані вже були використані раніше кимось іншим. Наприклад, на цей номер мобільного раніше вже реєстрували сторінку у Фейсбуці. А потім власник сим-карти перестав користуватися нею, і згодом її продали новому власнику.

Вихід із цієї ситуації лише один – використовувати іншу пошту чи номер мобільного для реєстрації. Зареєструвати новий обліковий запис на раніше використані дані неможливо. Тільки якщо ви раніше створювали обліковий запис із цими даними, можна спробувати написати на підтримку та відновити старий обліковий запис.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що реєструватися у Фейсбуці нескладно. З цим завданням впорається будь-який користувач старше 13 років. Вище ми докладно розібрали, як створити сторінку у Фейсбуці безкоштовно та чому могли заблокувати нову сторінку. 

Recommended Posts

Facebook Блог SMM - Соціальні медіа

Як поміняти мову в месенджері

Змінити мову в месенджері можна кількома способами, залежно від того, який пристрій ви використовуєте: На телефоні Android: iOS: На комп’ютері Після того, як ви зміните мову, месенджер буде перезапущений, і всі меню та повідомлення будуть відображатися обраною вами мовою. Кілька додаткових порад, як змінити мову в месенджері Сподіваємося, ця стаття допомогла вам змінити мову в […]

Коваленко Марія 
Instagram Блог SMM - Соціальні медіа

Як створити групу в Інстаграмі

Давайте розглянемо процес створення та ефективного керування групою в Instagram. Ця платформа не лише призначена для публікації фотографій і відео, але й створює можливості для взаємодії з вашою аудиторією. Створення групи є відмінним способом посилити свою присутність на цій соціальній мережі та зробити ваш контент більш цікавим і привабливим. Перш ніж ми розглянемо подробиці, давайте […]

Коваленко Марія 
Facebook Блог SMM - Соціальні медіа

Як подивитися підписників сторінки в Фейсбук

Цією простою інструкцією ви дізнаєтеся, як переглянути список всіх підписників на вашій сторінці у Facebook. Ми також пояснимо, чому деякі користувачі можуть не відображатися в цих списках. У Facebook існують два типи зв’язку із сторінкою: “вподобання” і стеження. Ось їх коротке пояснення: 1. З допомогою меню “Підписники”: 2. З допомогою розділу “Статистика”: 3. З допомогою […]

Коваленко Марія 

Leave A Comment